PER ON COMENÇO?

Printer-friendly versionPDF version

El Departament de Formació juntament amb algun pilot, ha preparat el següent document que pretén ajudar a les persones que entren per primer cop en contacte amb la simulació aèria. Podeu descarregar-vos aquest petit tutorial fent clic aquí. Si preferiu llegir-lo directament, seguiu endavant.

 

INICIACIÓ AL VOL VIRTUAL

INTRODUCCIÓ

Benvinguts a Catalonian Airlines, les Línies Aèries Virtuals dels Països Catalans. La nostra companyia, fundada el 15 d'agost de l’any 2004 neix amb la voluntat de recrear virtualment l’existència d’una línia aèria que cobreixi l’àmbit territorial dels Països Catalans -en l’accepció cultural i lingüístic del mot- i altres llocs del planeta on es consideri que la cultura o la llengua catalana pot tenir-hi algun vincle passat o present.

OBJECTIU D’AQUEST DOCUMENT

Aquest document pretén ser la porta d’entrada al món del vol virtual, aclarint d’una forma senzilla i entenedora, moltes qüestions o dubtes que puguin sorgir, especialment en el moment d’entrar en contacte amb la simulació.

COM INSCRIURE’S A CATALONIAN AIRLINES

Abans de res, cal que llegeixis el Reglament de Règim Intern per tal que tinguis coneixement de les regles de joc en la nostra aerolínia i decideixis si estàs d’acord o no amb la nostra filosofia.

Si estàs d’acord en tot i vols seguir el procés per esdevenir membre de Catalonian Airlines, cal que prèviament siguis membre de la xarxa VATSIM de simulació aèria. Si encara no ho ets, al final d’aquest document trobaràs un annex que t’explicarà els passos a seguir per donar-t’hi d’alta.

VATSIM (Virtual Air Traffic Simulation Network, o xarxa de simulació de tràfic aeri virtual) és la xarxa que ens permet compartir l’experiència de la simulació aèria amb altres pilots i controladors connectats en temps real. Per tant, quan s’estableix contacte amb un altre pilot o amb un controlador, la informació que reps de posició, altitud, rumb o instruccions, són donades per persones que, com tu, estan volant o controlant des de qualsevol lloc del món.

Si ja ets membre de VATSIM o quan tot just t’hagis inscrit a aquesta xarxa, podràs emplenar el formulari per donar-te d’alta com a aspirant de Catalonian Airlines que trobaràs a la secció Sol·licitud d'Admissió d'aquest web. El responsable de membres comprovarà que les dades que has tramès coincideixen amb les donades a VATSIM, et donarà d’alta com a pilot aspirant en la base de dades de Catalonian Airlines i et passarà una invitació per unir-te a la llista de pilots de l’aerolínia. Com hauràs llegit en el RRI, la pertinença a aquesta llista de correu és obligatòria atès que és el principal sistema de comunicació entre nosaltres. Poc després rebràs un correu electrònic de benvinguda on se t’informarà d’alguns detalls de funcionament i se t’assignarà un indicatiu provisional com a pilot aspirant que et permetrà començar oficialment a fer els vols d’entrenament amb nosaltres.

QUÈ CAL PER COMENÇAR A VOLAR EN XARXA?

Per a començar a volar en xarxa amb Catalonian Airlines cal disposar del següent software i hardware indispensable:

 • Un ordinador fix o portàtil amb connexió ADSL a Internet.
 • Un programa de simulació de vol virtual, que en el nostre cas és el FS2004 (FS9).
 • Preferiblement algun tipus de palanca de control (joystick, ‘banyes’, palanques, pedals).
 • El número d’identificació i mot de pas de VATSIM.
 • Un software de connexió, que en el nostre cas és preferiblement FSInn. Et caldrà:En la mateixa plana de descàrrega del FSCopilot i FSInn però més a baix, trobareu els manuals necessaris.

Un cop instal·lat aquest software bàsic de connexió, et podràs connectar a la xarxa VATSIM per començar a viure el món del vol virtual.

Apart d’això, hi ha un seguit de programes auxiliars que et permetran gaudir encara més del realisme del vol virtual i que pots trobar a la secció RECURSOS d'UTILITAT del web, com són l’ATN Gauge, FsNavigator i VRoute. Alguns d’ells són gratuïts i d’altres de pagament. Pots anar instal·lant-los progressivament a mesura que avanci el teu nivell de coneixements.

Departament de Formació
Catalonian Airlines – Línies Aèries Virtuals dels Països Catalans
Gener de 2013

ANNEX. Ajuda per a l’alta a VATSIM

Segueix seqüencialment els passos següents:

 • Ves al web de VATSIM.
 • A la pàgina d’inici, fes clic sobre l’enllaç VATSIM Pilots i Quick Start Guide. Llegeix atentament les recomanacions que trobes al començament. Són normes bàsiques per al vol virtual, el compliment de les quals garanteixen i asseguren la realitat i la qualitat dels vols que hi facis.
 • Fes clic a l’enllaç Click here to join VATSIM

Si hi estàs d’acord amb les regles de joc de VATSIM, accepta els termes i condicions generals d’ús fent clic sobre Yes. Llegeix atentament els requisits legals que s’imposen per a l’ús de la xarxa i, un cop llegides, introdueix les teves dades personals reals.

Les dades que se’t demanen per ordre d’entrada són les següents (evita sobrenoms, etc. ja que VATSIM contrasta aquestes dades amb les seves existents, i per tant, no permetria una segona alta si aquestes dades estan repetides o ja figuren en els seus arxius. Evita també l'ús d'accents):

 • Nom.
 • Cognoms.
 • Adreça de correu electrònic.
 • Repeteix l’adreça de correu electrònic per tal de confirmar-la.
 • Selecciona un rang d’edat.
 • Escriu un mot (el que vulguis) que sempre puguis recordar. Aquesta paraula se’t preguntarà en cas que vulguis modificar alguna dada del teu registre (per exemple, canvi d’adreça de correu electrònic o del país de residència). És important anotar en algun lloc aquesta paraula juntament amb el número d’usuari i el mot de pas que se t’enviaran.
 • Província o estat on resideixes (per exemple, Catalunya; les províncies espanyoles no es tenen en compte).
 • Selecciona el teu país de la llista que es desplega.
 • Selecciona una opció apropiada a la teva condició d’aficionat a la simulació. Les opcions que se’t donen són:
  • Sóc aficionat a la simulació.
  • Sóc pilot real.
  • Sóc ATC real.
  • Sóc tant pilot com ATC real.
 • Selecciona l’àrea bàsica de la teva activitat a VATSIM. Selecciona l’opció Europa

Un cop emplenades aquestes caselles, prem el botó Register Me! i es trametrà el formulari a VATSIM.

Tingues en compte que si tens algun programa anti correu brossa, aquest podria detectar el correu de retorn de VATSIM amb les claus com un correu d’aquest tipus i seria rebutjat, per la qual cosa, és recomanable desactivar-lo o permetre els correus procedents de @vatsim.net.

El missatge que rebràs de VATSIM contindrà el teu número d’usuari (també anomenat d’identificació) i el mot de pas que hauràs d’utilitzar per a connectar-te a la xarxa. El número d’usuari el pots fer públic a tothom que vulguis i, quan calgui, especialment al personal del teu vACC local, però el teu mot de pas és totalment secret i, per tant, no es pot compartir amb cap altra persona (atès que algú es podria fer passar per tu a la xarxa i actuar fora de les normes de comportament establertes, i tu en series el responsable).

Powered by Drupal - Modified by Danger4k