NOTAM: Xàrter Flama del Canigó 2017

Printer-friendly versionPDF version
*******************************************
 NOTAM: Xàrter Flama del Canigó 2017
*******************************************

Solstici d'estiu 2017

Benvolguts companys pilots de Catalonian,

Amb l'arribada del solstici d'estiu arriba també la celebració de la Festa de Sant Joan, 24 de Juny Festa Nacional dels Països Catalans així com la revetlla, el 23 de Juny amb els Focs (fogueres) de Sant Joan.
 
L’any 1955 Francesc Pujades, vilatà d’Artès de Tec (Vallespir, Catalunya Nord), portat pel seu entusiasme pel Canigó i inspirat pel poema de mossèn Cinto Verdaguer, tingué la iniciativa d’encendre els Focs de Sant Joan en la pica d’aquesta muntanya i des d’allà repartir la seva flama per totes les contrades de la nostra terra. S’iniciava així la renovació d’aquesta mil·lenària tradició; de nou les fogueres prenien un sentit col·lectiu.
 
El 22 de juny, com cada any, un grup d’excursionistes del Cercle de Joves de Perpinyà agafarà el foc que des de 1955 resta encès al Museu de la Casa Pairal de Perpinyà i pujaran al cim del Canigó; passaran la nit vetllant la Flama i, a trenc d’alba, iniciaran el descens perquè la Flama arribi a tots els pobles i ciutats dels Països Catalans a temps d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan.OBJECTIUS
 • Seguir la tradició de de portar la Flama a tots els pobles i ciutats dels Països Catalans per encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Tant cal portar persones i material per que  encenguin i vetllin la Flama (destinació LFMP) com a l'inrevés portar la Flama arreu del territori (procedència LFMP).
DESCRIPCIÓ
 • La sortida ó arribada haurà de ser LFMP Perpinyà-Rivesaltes i recíprocament un aeroport dels Països Catalans, que poden ser: tots els publicats pel FIR de LECB (veure la taula d'aeròdroms), més LEZG, LFMT i LIEA, sempre d'arribada o sortida.
 • Ponderació: Els vols Xàrter tenen una ponderació d' 1,00.
TERMINI I
INSCRIPCIÓ
 • Operació vigent entre les 00:00 UTC del 17.06.2017 i les 23:59 UTC del 27.06.2017.
 • No cal inscripció, sí però una única notificació prèvia per e-mail a la llista de CAT-Pilots de que el pilot vol volar les operacions xàrter Flama del Canigó.
REQUISITS
 • Nivell mínim de Comandant d'Hèlix (H-CM).
 • Habilitació internacional.
 • La sortida o arribada haurà de ser un aeroport dels Països Catalans (vegeu apartat de DESCRIPCIÓ).
 • L'avió o avions a utilitzar són a discrecció del pilot en funció del seu nivell i escala dintre dels disponibles a la flota de CAT.
PIREPs
 • L'ID-POV és 1004 (En FSAcars posar CT1004 al camp del codi de pla de vol Flight IATA).
 • El PIREP haurà d'incloure en l'apartat COMMENTS C FLAMA DEL CANIGO 
 • Com sempre, cal trametre el Pla de Vol a través de l'oficina de plans de vol de VATSIM i afegir al camp 11 (Remarks) el text
  FLAMA DEL CANIGO
  .


Per qualsevol dubte o consulta, formuleu-ho a la llista de pilots ó poseu-vos en contacte amb el departament d'operacions

Salut,

Pablo Carbonell-Klempt
Responsable d'Operacions i Professionalització

Línies aèries virtuals dels Països Catalans
Catalonian Airlines

Powered by Drupal - Modified by Danger4k