Operacions Xàrter

Printer-friendly versionPDF version
DESCRIPCIÓ

Són operacions sempre estacionals i de curta durada que s'endeguen per iniciativa del responsable d'operacions o a petició d'un o més pilots, que han de disposar del nivell i habilitació necessaris per volar-la, amb els següents motius:

 1. Interès econòmic estacional: Fonamentalment són rutes d’estiu o vacances llargues (Setmana Santa i Nadal). Se suposa que els xàrters són una font d’ingressos i podem mantenir un programa estacional de rutes a i des de qualsevol destinació del món, atès que els PPCC són una destinació turística de primer ordre i que també exportem turistes a altres llocs.
 2. Esdeveniment real: Són rutes de caire internacional, econòmic, turístic, cultural, etc. Per exemple, una cimera econòmica o política, una fira o una exposició internacionals, la Fira d’Abril a Sevilla, una final on jugui un dels nostres equips, un esdeveniment aeronàutic, etc.

Les operacions xàrter tindran una durada mínima de 7 dies i una màxima de 21 dies.

Les operacions xàrter no tenen més bonificació que els minuts volats (Ponderació = 1).

PROCEDIMENT A SEGUIR
 • Les operacions xàrter s’obren a petició d’un o més pilots adreçada al departament d’operacions. L'aeroport de sortida o d'arribada ha d'ésser dels Països Catalans i no pot ser cap de les operacions regulars.
 • Aquesta petició ha d’incloure necessàriament:
  • Els motius que, en opinió del pilot, justifiquen l’obertura de la ruta xàrter
  • Plans de vol d’anada i tornada, de preferència validats a VRoute
  • Durada de validesa de l’operació (dins els límits indicats)
 • El departament d’operacions aprova o no la ruta atenent la rellevància de la proposta. En cas d’aprovació, es fa públic al web o la llista de correu dels pilots incloent-hi el termini de validesa.
 • El pilot o pilots que han proposat l’operació xàrter estan obligats a volar-la, altrament el departament d’operacions es reserva el dret d’acceptar noves propostes d’aquest pilot o pilots.
 • Durant el termini de vigència de l’operació, qualsevol pilot és autoritzat a volar aquesta ruta, sempre i quan disposi del nivell i habilitació necessaris.

Powered by Drupal - Modified by Danger4k